Menu
Menu

CASA L

kickoffice casa l collage drawing section livingroom openspace
kickoffice casa l design process plan
kickoffice casa l collage drawing section livingroom openspace
kickoffice casa l design process plan

casa l

  • category
  • year
  • location
  • type
  • client
  • status
  • residential
  • 2019
  • Milan
  • commission
  • private
  • ongoing

The place is a large and bright apartment in which a young client has already lived for several years. Contacted for a consultation for a light renovation, we found the great unexpressed potential of the spaces and we made to the client a provocative proposal that include a radical reform of the apartment. The result is the transformation of an apartment with a typical floor plan of apartment buildings of the second half of the last century into a space with an almost free plan that allows flexibility in use and paths.

Thanks to a flexible partition with pivoting doors designed ad hoc, the studio can be annexed to the large living maximizing its space or can be separated to create a guest room. A fully retractable sliding door connects the bedroom directly with the living area, creating new points of view and alternative paths.

The existing parquet has been painted black to ennoble its surface and make it uniform while the brushing has left traces of the natural veins. The uniform color of the walls in almost all the spaces of the apartment enhances the concept of fluidity of movement within them. Upholstery with vibrant design and bold colors characterize the most private spaces of the apartment while the careful work of selecting vintage furniture and lamps done in close collaboration with the client has contributed in making the spaces of everyday life unique.