Menu
Menu

CASA T

kickoffice casa t boiserie wood oblo livingroom kitchen
kickoffice casa t collage drawing livingroom view boiserie
kickoffice casa t design process plan
kickoffice casa t boiserie wood oblo livingroom kitchen
kickoffice casa t collage drawing livingroom view boiserie
kickoffice casa t design process plan

casa t

  • category
  • year
  • location
  • type
  • client
  • status
  • residential
  • 2020
  • santa margherita l.
  • commission
  • private
  • ongoing

The apartment is an attic in a new building in Santa Margherita Ligure with a generous loggia directly overlooking the sea. The light tones of the sandstone characterize the bright living area while a precious treated solid oak floor gives elegance to the bedrooms that develop towards the internal area of ​​the property.

All the bathrooms are customized in a unique way through a careful design of all the elements: the combination of sandstone with precious marbles such as emperador and kenya black, the creation of monolithic marble elements as well as the carefully planned laying of materials, the combination of chromatic elements in contrast with the natural texture of the walnut wood.

A key element of the project is a long, sinuous boiserie that fits into the apartment to integrate the accesses to the rooms, conceal bespoke furnishings and service spaces, recreate intimate spaces for the kitchen area. The surface of the boiserie, in walnut strips, with its regular rhythm and together with the burnished brass details, becomes the key element around which the rooms of the apartment develop. The interior of the kitchen is dominated by the dark tones of ebony wood and emperador marble while a large porthole allows an always clear look towards the sea.