DISCOVER THE COLLECTIONS AT MARMORARIA
6/12 JUNE @DOPO? VIA BONCOMPAGNI 51/10
MILAN DESIGN WEEK 2022
DISCOVER THE COLLECTIONS AT MARMORARIA
6/12 JUNE @DOPO? VIA BONCOMPAGNI 51/10
MILAN DESIGN WEEK 2022
DISCOVER THE COLLECTIONS AT MARMORARIA
6/12 JUNE @DOPO? VIA BONCOMPAGNI 51/10
MILAN DESIGN WEEK 2022
DISCOVER THE COLLECTIONS AT MARMORARIA
6/12 JUNE @DOPO? VIA BONCOMPAGNI 51/10
MILAN DESIGN WEEK 2022
DISCOVER THE COLLECTIONS AT MARMORARIA
6/12 JUNE @DOPO? VIA BONCOMPAGNI 51/10
MILAN DESIGN WEEK 2022
DISCOVER THE COLLECTIONS AT MARMORARIA
6/12 JUNE @DOPO? VIA BONCOMPAGNI 51/10
MILAN DESIGN WEEK 2022
DISCOVER THE COLLECTIONS AT MARMORARIA
6/12 JUNE @DOPO? VIA BONCOMPAGNI 51/10
MILAN DESIGN WEEK 2022
Menu
Menu

HALLE

halle kickoffice neon blue light entrance
halle kickoffice
halle kickoffice
halle kickoffice neon blue light motto
halle kickoffice
halle kickoffice neon blue light
halle kickoffice
halle kickoffice concrete
halle kickoffice
kickoffice halle design process plan
halle kickoffice neon blue light entrance
halle kickoffice
halle kickoffice
halle kickoffice neon blue light motto
halle kickoffice
halle kickoffice neon blue light
halle kickoffice
halle kickoffice concrete
halle kickoffice
kickoffice halle design process plan

halle

  • category
  • year
  • location
  • type
  • client
  • status
  • photo credits
  • retail
  • 2020
  • Milan
  • commission
  • private
  • completed
  • marco pionato

HALLE project is the result of careful research and intense discussion with its founder, Davide Omizzolo, a young professional in the hairstyling field.

The space, housed in the former laboratory of a luthier, has been designed focusing on a combination of perfect and imperfect surfaces, an alternation that marks the rhythm of the experience and creates unusual scenarios.

At the entrance, a ‘scratched’ concrete wall looks at a mirrored surface where distorted reflections and imperfections amplify reality while a rough concrete block proudly displays the material ‘defects’ of its surface. The space is completed by a large box in blue methacrylate, designed ad hoc, on which stands the manifesto ‘HALLE IS A PLACE FREE FROM CONTEXT WHERE TIME AND SOCIAL SPACE ARE MEANT TO BE INCLUDED IN A MAGNIFICENT EXPERIENCE’. This vestibule with a ‘rough’ atmosphere introduces the immersive experience in which the customer is preparing to participate.

Exposed systems, large iron windows, workstations with full-height mirrors characterize the main space where a large leather sofa and chromed tubular furniture occupy the central area conceived to relax. The absolute white of the walls is contrasted by the slate floor, while the brushed stainless steel island is flanked by the rough iron surfaces of the furnishings.

A scrupulous project on light allows to modulate the brightness of the rooms according to the need as well as giving the possibility to create peculiar scenarios.Thus, old industrial pendant lamps alternate with LED bars with optical white light and wall mounted industrial ceiling lights.

Sound diffusion is also a fundamental element of the HALLE space project, whose careful design allows you to expand the experience beyond the common dimensions of the space.