DISCOVER THE COLLECTIONS AT MARMORARIA
6/12 JUNE @DOPO? VIA BONCOMPAGNI 51/10
MILAN DESIGN WEEK 2022
DISCOVER THE COLLECTIONS AT MARMORARIA
6/12 JUNE @DOPO? VIA BONCOMPAGNI 51/10
MILAN DESIGN WEEK 2022
DISCOVER THE COLLECTIONS AT MARMORARIA
6/12 JUNE @DOPO? VIA BONCOMPAGNI 51/10
MILAN DESIGN WEEK 2022
DISCOVER THE COLLECTIONS AT MARMORARIA
6/12 JUNE @DOPO? VIA BONCOMPAGNI 51/10
MILAN DESIGN WEEK 2022
DISCOVER THE COLLECTIONS AT MARMORARIA
6/12 JUNE @DOPO? VIA BONCOMPAGNI 51/10
MILAN DESIGN WEEK 2022
DISCOVER THE COLLECTIONS AT MARMORARIA
6/12 JUNE @DOPO? VIA BONCOMPAGNI 51/10
MILAN DESIGN WEEK 2022
DISCOVER THE COLLECTIONS AT MARMORARIA
6/12 JUNE @DOPO? VIA BONCOMPAGNI 51/10
MILAN DESIGN WEEK 2022
Menu
Menu

VILLA N 4.0

kickoffice villa n 4.0 site window ongoing
kickoffice villa n4 1 0 facade drawing
kickoffice villa n4 1 facade
kickoffice villa n 4.0 axo exploded drawing diagram
kickoffice villa n 4.1 design process plan
kickoffice villa n 4.0 site window ongoing
kickoffice villa n4 1 0 facade drawing
kickoffice villa n4 1 facade
kickoffice villa n 4.0 axo exploded drawing diagram
kickoffice villa n 4.1 design process plan

villa n 4.0

  • category
  • year
  • location
  • type
  • client
  • status
  • residential
  • 2020
  • s. margherita ligure
  • commission
  • private
  • ongoing

A 30 sqm space in the basement of a noble villa in Liguria was the subject of a transformation project which had to consider a very limited floor surface and heavy structural constraints. In order to obtain all the necessary spaces for an holiday residence, we had to devote ourselves to a careful and meticulous project, as is done for the interiors of a boat.

The basis of the project was the careful preparation of bespoke furnishings that make the most of the existing spaces, dominated by arches, large vaults and windows that look straight to the seaside. A volume, completely made of wood, inserted in the center of the apartment, separates the sleeping area, houses the bathroom, laundry room and storage space as well as creating an accessory compartment on the top side. The kitchen spaces, optimized to be efficient and complete, fully integrate with the staircase from the entrance floor.