Casa DA

CategoryResidential

Year2017

LocationMilan

Photo creditsAllegra Martin

A cozy pink-hued house where the celebration of original elements is evident in the restoration of floors, ornaments and frames. 

The entrance, with a decorated terrazzo tiles floor, marks the division between the living area and the sleeping area: on one side a band of a strong green color defines the spaces designed for the kitchen, on the other, the continuous tobacco-colored resin floor creates an intimate and enveloping atmosphere.

Simple but strong gestures guided the renovation of this early XX century apartment in the center of Citt√† Studi in Milan. A wide opening between two rooms allowed to enlarge the living area which overlooks the street while the old kitchen, facing the silent internal courtyard, has left space for the bedroom.

Discovering a beautifully preserved floor in decorated terrazzo tiles under recent cladding has been the crowning of a process of recovery and exaltation of the specific historical elements of the apartment such as floors, ornaments and frames. In the living area a band of a strong green color defines the spaces designed for the kitchen, while in the sleeping area, the warm color of the walls and the continuous floor in tobacco color resin establish a discreet dialogue with the existing finishes.